onsdag den 7. maj 2008

Mit første Akryl Album

I aftes var jeg så af sted til en anden workshop i en butik i nærheden af hotellet. Her skulle vi lave et pikaboo album (garanteret ikke stavet rigtig :-) ) i akryl og chipboard. Man skulle tro de vidste jeg kom, for farvetemaet var lilla.

Forsiden er lavet i stribet papir på chipboard, der er lille vindue og buede hjørner. Forsiden er pyntet med smukke blomster som vi klippede ud af mønsterpapir, bladene og rammen på vinduet er lavet at thickers, og de små blomster dækker samlingen i rammen. Den store blomst består af to blomster, dels en kæmpe som faktisk hører til kanten af mønsterpapiret så den passer jo fint ud til kanten, og så en mindre der danner 3D effekten.


Bagsiden af forsiden om man så må sige er lavet meget enkelt med mønster papir, hvid matte til billede og lidt pynt i thickers. De to thickers er så pyntet med små rub-ons. Kanten på denne side er inket, men ikke med ink … med en paint dapper. Modsatte side er lavet i akryl, den hvide matte sidder på bagsiden af akryl bladet og her kan man skubbe billedet ind mellem akryl og matte, den elfenbensfarvede matte sidder også på bagsiden. På forsiden er der pyntet med en rigtig smuk rub-on, den er skræddersyet idet den store blomst øverst faktisk hører til i den anden ende af grenen :-) Den store udfordring er hele tiden at tænke på hvor man limer for det kan jo ses igennem akryl så det skal placeres så det skjules af pynt på den anden side.Her kan du så se bagsiden af den første akrylside på venstre side og en chipboard side til højre. Denne er beklædt med mønsterpapir, kantet med ensfarvet karton i venstre side og samlingen er dækket med mønsterpapir der er klippet ud i mønsterborten. ”Vingen” er thickers der er farvelagt med dapperen.

Her er brugt stribet papir, thickers og en smule rub-ons Den lille billedramme har fået drysset pudder på den højre kant så den ikke limer fast, så kan man skubbe billede ind når man kommer hjem. Modsatte side er igen akryl, de hvide matter er placeret så de kommer til at vise billedet igennem vinduerne i chipboard siden.

Bagsiden af akryl siden er igen pyntet med blomster og med en række rub-ons, modsatte er igen med mønsterpapir og thickers.

På denne side er det vigtigst faktisk at bemærke den dobbelte matte på akrylsiden i højre side, den er nemlig slet ikke en dobbeltmatte. Den elfenbensfarvede er faktisk monteret på den næste chipboard side.
Og her er så sidste indvendige side, her fik vi brugt resten af vores rub-ons til at pynte det hvide karton der dannede baggrund. Igen blev der klippet i dem så de kunne placeres lidt over det hele :-)
Bagsiden er helt enkelt, består af en stor blomst.
Det tog lige omkring 3½ time at lave albummet, og der var altså ikke pauser undervejs. Det vigtige med akryl albums er hele tiden at huske på at man kan kigge igennem akrylsiderne, så det er rimeligt vigtigt at tænke på hvad man har før og efter på chipboarden så det passer bare nogenlunde sammen.

Mit gæt på materialer er:
En pakke til et pikaboo album (koster ca 15$ herovre) indeholder alle siderne i akryl og chipboard samt de to bookrings.
1 ark med de store blomster
1 ark med ”tern”
1 ark med ”tapetmønster”
1 ark hvid karton
1 ark elfenbensfarvet karton
1 pakke rub-ons
1 pakke thickers
1 paint-dapper egg-flower farvet
½ meter hvid og en ½ meter blå bånd

10 kommentarer:

Else Slipsager Petersen sagde ...

Hvor er det bare flot, Gitte. Glæder mig til at se det IRL i Odder engang. 15 $ - det er jo super billigt, dem fylder du lige kufferten op med. hihi.

marianne sagde ...

Wow, hvor er det bare lækkert!!!

Else sagde ...

Det var da et fantastisk album. WOW hvor flot.
Jeg synes det er vildt sejt at du går til scrap ude i den store verden.
Hvor må det være spændende for de har jo nok helt andre teknikker, og varer end i lille DK, som ellers følger godt med. ;-))

Tine sagde ...

Wow hvor er det blevet flot. Jeg har selv lige fået et akrylalbum, så det er dejligt med lidt inspiration.

Jette/Thanni sagde ...

Hold da lige op hvor er det flot!! :)...

Susanne Meltesen sagde ...

Eeeiiiii - hvor er det sjovt. Har selv et til at ligge, som mangler at blive gramset på.

... og her kom så lige til inspiration... ;o)
Rigtig flot.

Linda sagde ...

Det lyder til at du har den fedeste tur :0) Dit album er super flot og husk endelig at tage det med til Odder - så vi alle kan beundre det :0) Forsat god tur !

Christina sagde ...

Aj hvor er det fedt! Så mange detaljer og bare superflot.

Louise sagde ...

hvor er det bare rigtig flot.

Cowgirl sagde ...

WAU og Hold da op for et album - så smukt udført og så gennemtænkt.
Det gad jeg godt se IRL...godt gået !!!